Ventilator cu recupreare caldura

Ventilator de ultima generatie
cu recuperare de caldura. 

Ce este un recuperator de caldura?

Recuperator (din engl. Recuperation -. Primire inversa, din lat. – Recuperator – cel care intoarce) – este un schimbator de caldura care utilizeaza caldura de la o sursa externa. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de ventilatie a incaperilor. Aerul cald evacuat din incapere cedeaza caldura aerului admis de afara prin peretii schibatorului de caldura. Datorita recuperatorului de caldura , coeficientul de eficienta energetica ajunge la 91%. Faptul ca sistemul nu contine filtre de aer, permite alimentarea incaperilor cu aer proaspat cu un coeficient de calitate energetica de 95-97%. In timpul verii acesta pastreza racoarea si confortul aerului conditionat. Acesta este un beneficiu dublu: in primul rand, aerul conditionat va functiona mai putin (si, prin urmare, – va fi mai ieftin), si in al doilea rand, se realizeza economii semnificative de energie in timpul functionarii sale (recuperatorul consuma – pana la 30 W*ora medie).

Ce este sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura?

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura se montateaza in partea superioara a unui perete exterior. Se executa o gaura de diametre de -(150mm, 200mm, 340mm)., se foloseste spuma de montaj si se monteaza unitatea de lucru in perete. Raman vizibile doar grilele de ventilatie: o grila de ventilatie in interiorul incaperii, cealalta – pe fatada. Ventilatiea incaperii se produce prin procesul de admisie fortata a aerului prin schimbatorul de caldura si evacuarea simultana a aerului cald din incapere, care, trecand prin schimbatorul de caldura cedeaza caldura aerului proaspat care intra in incapere. Cu toate acestea, fluxurile de aer sunt separate in interiorul recuperatorului, iar la „intrare-iesire” nu se amesteca intre ele. Atunci cand ventilatia functioneaza in timpul verii, procesul este invers, respectiv, se produce procesul de racire a aerului admis in incapere. Sistemul de ventilatie se conectraza la reteaua electrica cu tensiune 220W curent alternativ si frecventa de 50Hz.

Care sunt avantajele sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura - fata de alte sisteme de ventilatie?

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura – a fost proiectat pentru a elimina fenomenele negative din incaperi: umiditate ridicata, mucegai, igrasie. Și conceput cu scopul de a crea conditii confortabile de viata pentru oameni. Dupa ce am luat in considerare toate experientele anterioare din industrie, am conceput propriile noastre sisteme de ventilatie.
Sistemele noastre de ventilatie au o serie de avantaje, si anume:
– Dimensiuni compacte. Acesta va permite sa economisiti suprafata utila, deoarece intregul recuperator este ascuns in grosimea peretelui, vizibile sunt doar grilele de ventilatie;
– Viteza si usurinta de instalare. Montajul se poate face in doua ore, fara praf si fara a fi nevoie ulterior de alte lucrari de reparatie
– Schimbatorul de caldura este confectionat din cupru. Cupru are o conductivitate termica foarte ridicata. Cupru este un antiseptic natural, ceea ce face imposibila acumularea bacteriilor si a germenilor in interiorul unitatii de lucru. Cuprul nu rugineste si nu se deterioreaza in timp;
– Admisia si evacuarea aerului se face simultan, fara a se amesteca fluxul de aer;
– Fara consumabile. Nu exista filtre suplimentare si alte materiale care necesita inlocuire periodica;
– Intretinere usoara si simpla. O data la fiecare doi ani ar trebui sa fie facuta o curatare mecanica a schimbatorului de caldura, care nu dureaza mai mult de 15 minute;
– Economie de energie. Consumul de energie electrica in putere maxima in functie de model: 32-94Vt/ora;
– Pastreaza compozitia bioenergetica naturala pe care o detine aerul;
– Control simplu. Sistemul de ventilatie este controlat de o telecomanda sau un dimer (comutator reostat);
– Capacitatea de a reduce activitatea in modul de functionare „Noapte” silentios;
– Calitate garantata de o experienta de peste 15 ani;
– Pret corect si accesibil ca raport „pret- calitate”;

Recuperatorul de caldura este diferit de aparatul de aer conditionat?

Aerul conditionat racoreste aerul vara si il incalzeste in timpul iernii, dar nu alimenteaza incaperea cu aer proaspat si curat. Spre deosebire de aparatele de aer conditionat, Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura ne ofera aer curat, mentinandu-l cald sau rece datorita sistemului de recuperare de caldura. In plus, instalatia de aer conditionat include un filtru, care, in anumite circumstante poate fi o sursa periculoasa de acumulare de praf, bacterii si virusuri, care patrund ulterior in organismul uman. Toate functiile suplimentare ale aerului conditionat sunt de fapt o modalitate de a creste valoarea si, in parte, o modalitate de a neutraliza impactul lui negativ. Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura functioneaza foarte bine impreuna cu aerul conditionat din incapere, practic se completeaza reciproc. Aerul conditionat face racoare iar recuperatorul alimenteaza incaperea cu aer proaspat si curat, pastrand racoarea in incapere cu ajutorul schimbatorului de caldura.

Ne poate proteja sistemul de ventilatie de otravirea cu monoxid de carbon?

Sistemul de ventilatie intotdeauna asigura cu 8% mai mult volum de admisie aer decat aerul evacuat. Este important sa luam in considerare acest lucru, pentru ca compenseaza functionarea conductelor de evacuare din bucatarie si din baie. Datorita acestei distributii proportionale a debitului de admisie și evacuare este posibila prevenirea fenomenului nedorit de vacuum. Acest fenoment aparent inofensiv se manifesta prin – raspandirea mirosurilor din bucatarii si bai in intreaga locuinta. Dar adevarata amenintare pentru viata sunt produsele de ardere care nu pot fi evacuate si se infiltreza in camerele de locuit. Otravirea cu monoxid de carbon este principala amenintare a sistemelor de ventilatie neechilibrate.

Este echipat sistemul de ventilatie cu recuperator de caldura cu filtre si plase de protectie?

Recuperatorul de caldura nu are filtre. Din moment ce in orice filtru se acumuleaza rapid praf si resturi organice, atunci, dupa o perioada scurta de timp sistemul de ventilatie devine poluant prin aceste filtre. Un astfel de filtru, in timp, face mai mult rau decat bine. In plus, filtrele sunt consumabile și necesita inlocuirea periodica, care din pacate, in cele mai multe cazuri nu se intampla. Pentru unii este scump iar altii uita pur si simplu sa o faca. Si de regula, scopul principal al filtrelor nu este de purificare a aerului ci de prelungire a duratei de functionare a sistemului de ventilatie in sine. In schimb, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt protejate cu grile si cu plase speciale, care nu denatureaza calitatea aerului si, in acelasi timp, impiedica patrunderea insectelor, pufului si a altor particule mici din aer. In plus, datorita proprietatilor naturale ale cuprului (un antiseptic natural cu proprietati foarte apropiate de argint) din schimbatorul de caldura, se creaza un mediu ostil pentru virusi, bacterii, si microbi.
Se formeaza condens in interiorul unitatii de lucru a sistemului de ventilatie cu recuperare de caldira?
Sistemul de ventilatie propus de noi – este un echipament de climatizare, si, la fel ca orice alt echipament de climatizare, are premisele pentru formarea condensului. Cu toate acestea, datorita solutiilor inovatoare de design, se formeaza o cantitate foarte mica de condens care, datorita fluxului de aer, este evacuata afara sub forma de abur. In afara de aceasta, schimbatorul de caldura este montat in perete la un unghi de 3-5 ° inspre exterior, ceea ce permite prin intermediul unor canale speciale, evacuarea condensului in mod natural in exterior.

Nu ingheata sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura in perioada de iarna?

Pe parcursul intregii perioade de productie si functionare a recuperatoarelor de caldura, pana acum, nu au fost inregistrate cazuri de inghet la temperaturi de functionare de pana la -15°C. Pentru a se adapta la conditiile vitrege de iarna, inginerii nostri au dezvoltat o functie suplimentara „PREINCALZIRE”, care va permite sa extindeti gama de temperatura de utilizare confortabila a sistemelor de ventilatiee pana la -30°C. Aceasta functie poate fi comandata suplimentar pentru gama rezidentiala si comerciala. Consumul suplimentar de energie pentru functia „PREINCALZIRE” este – de la 30W *ora pana la 55 W*ora.

Cata energie consuma sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura?

Consumul de energie, in functie de modelul de recuperator si de modul de functionare, este de la 6W*ora pana la 310W*ora.

Ce coeficient energetic de recuperare de caldura poate fi atins cu un sistem de ventilatie descentralizat?

Echipamentele noastre de ventilatie realizeaza economii de caldura de pana la 91%

Care este nivelul de zgomot al sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura?

Sistemul de ventilatie functioneaza in mai multe moduri. Nivelul de zgomot la distanta de 3 m de dispozitiv, in timpul functionarii la capacitate maxima a sistemului de ventilatie – nu depaseste valoarea de 24 dB, ceea ce este comparativ cu zgomotul aparatului de aer conditionat. In modul de functionare „Noapte” sistemul de ventilatie functioneaza aproape silentios si are un nivel de zgomot de doar 13dB.

Permite sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura patrunderea in incapere a zgomotului de afara?

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura – este un sistem echipat cu un schimbator de caldura . Datorita faptului ca unda de sunet, inainte de a intra in camera, urmeaza un traseu complex si rupt prin intermediul schimbatorului de caldura, amplitudinea scade. Ca urmare, nivelul de zgomot este de 7-8 ori mai redus decat cel de la sursa

Cum scap de umezeala , igrasia si mucegaiul de pe pereti ? Poate fi de ajutor in acest sens sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura?

Lupta cu mucegaiul si igrasia incepe cu eliminarea cauzelor aparitiei acestora. Mucegaiul, igrasia, ciuperca de perete, geamurile pline de condens, umiditatea ridicata in casa – toate acestea sunt consecintele ale unei ventilatii slabe. Geamurile termopan produc o separare ermetica a camerei fata de exterior, ele sunt motivul principal pentru care nivelul de ventilatie a incaperilor scade drastic. In fiecare casa exista surse de formare a umiditatii (baie, bucatarie). In conditiile in care nu exista ventilatie in aceste incaperi, sau este insuficienta, umezeala se va acumula si va face condens pe suprafetele reci (geamuri, colturi, pereti exteriori). Rezultatul este o umiditate ridicata in apartament si umezeala pe geamuri si pereti. In plus se produce o scadere brusca a continutului de oxigen și o crestere a proportiei de dioxid de carbon din aer. Acestea sunt conditii ideale pentru aparitia igrasiei si mucegaiului care au un impact negativ asupra sanatatii umane. Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura nu distruge igrasia si mucegaiul care exista deja . Zonele afectate trebuie tratate cu medicamente antifungice. Instalarea sistemului de ventilatie va asigura in schimb o ventilatie mecanica adecvata, va normaliza atmosfera și nivelul de oxigen in camera, si va elimina cauzele aparitiei igrasiei si mucegaiului.
Suna Acum